Mijn keramiek is met veel liefde en zorg vervaardigd op de draaischijf.
Kijk gerust eens hieronder wat zoal de mogelijkheden zijn. Dit is slechts een impressie, stel zeker je vraag of laat me je wensen weten via
het contactformulier.
Ik bekijk samen met jou wat er mogelijk is, op welke termijn, de prijs,...
Elk werk wordt gedraaid in mijn atelier, is functioneel en voedselveilig en mag in de vaatwasser, oven en magnetron.
Ik werk met 3 soorten steengoedklei, elk met zijn eigen karakter, zijn eigen feel. De biscuitbak (980°C) en de glazuurbak (cone 6-7 ofwel ongeveer 1250°C-1260°C) gebeurt in mijn eigen elektrische oven .
In mijn atelier gaat niets van de klei verloren. Draaiwerken waar ik niet tevreden over ben en de afdraaikrullen (na vormgeving) worden gerecupereerd en terug bewerkt tot een volwaardige draaiklei die telkens weer een andere kleurnuance geeft.
De glazuren ontwikkel ik zelf. Honderden en meer testen doen tot ... eureka!... ik net die structuur en kleur vind die het 'Erdewerk' ere aan doet.
Een studie van lange adem maar niet erg... het proces van klei tot pot is dat ook.